Неділя
28-04-2024
05:14
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"Вітаю Вас Гість
RSS
 
Психолог Марциняк-Дорош Оксана Михайлівна 067-811-99-01
Головна Мій профіль Реєстрація ВихідВхід
»
Меню

Опитування
Що Вас цікавить?
Всього відповідей: 37

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Січень » 15 » Як позбутись депресії
12:02
Як позбутись депресії
Чому виникає депресія?!
Причини депресивного стану можна розділити на 3 групи.
Перша група. Ми постійно кудись поспішаємо. Наш час розписано по годинах і хвилинах: підйом, сніданок, метро, робота, метро, вечеря, сон … Навіть у вихідні дні ми намагаємося зайву годинку попрацювати. Такий режим може дати хороший грошовий дохід, але тепер задумайтеся, навіщо Вам потрібні гроші, якщо навіть витратити їх ніколи. А зворотною стороною цієї «золотої» медалі може стати серйозний збій, під назвою депресія. Тому ніколи не відмовляйте собі у відпочинку, будуйте свій розпорядок дня нормально без зайвого навантаження.

Друга група. Якщо в першому випадку, ми багато працюємо, то в цьому все з точністю до навпаки. Бувають такі моменти, коли ми не зацікавлені нічим і ніким, від такої безвиході втрачаємо сенс життя. У голову починають надходити погані думки, від яких важко позбутися і вони ж, псують нам настрій. У цій ситуації, як не можна краще підійде пошук нових цікавих справ.

Третя група. Сюди слід віднести всі зовнішні фактори, які змушують людину впасти в депресію. Приміром, проблеми на роботі чи навчанні, постійні конфлікти з родичами, трагедії. Загалом, все те, що не підвладне контролю і ми не можемо цього уникнути.

Як справитися з депресією
Щось поміняйте
Почніть саме з змін, як правило, вони дуже добре позначаються на настрої і самопочутті. Що Ви можете змінити: свій гардероб, можливо зачіску, придбати нову річ. У будинку можете змінити розташування меблів, а ще краще буде, якщо влаштуєте ремонт. Завдяки змінам простіше забути минуле, так як у Вас буде менше візуальних аспектів, які повернуть Вашу пам’ять в неприємний час.

Свіже повітря
Банально, просто, але ефективно. Свіже повітря потрібно завжди, особливо при недугах. Природа виступає таким собі заспокійливим засобом, який не має побічних ефектів. До речі, виїзд на природу, можна розглядати і як зміну обстановки, тому вдвічі ефективніше. Заряд енергії, який Ви зможете отримати на свіжому повітрі, допоможе швидше позбутися від депресії.

Задоволення
Влаштуйте собі справжнє свято, краще, коли з Вами будуть знаходитися найкращі друзі. Як варіант улаштувати вечірку або піти в кафе або дискотеку. Яскраве освітлення, галаслива компанія і позитивний настрій швидко змусять Вас не тільки посміхатися, а й сміятися від душі, також воно віджене від Вас тугу. Після цього Ви подивитеся на світ зовсім іншими очима!

Відпочиньте
Робіть тільки те, що Вам хочеться або взагалі побайдикуйте. Забудьте все, що Ви ПОВИННІ, візьміть відгули на пару днів, вони Вам знадобляться для повного Вашого відновлення, все одно Ваша продуктивність в таких ситуаціях, дорівнює нулю.

Налаштуйтеся
Постарайтеся за дні відпочинку виробити позитивне мислення, перестаньте думати про погане і сумніватися в собі. Якщо Ви були кимось ображені, пробачте і забудьте його. Подібні люди не варті таких почестей, щоб думати про них. Крім того, почніть цінувати все те, що маєте, а не шкодувати про втрачене. Коли ми тримаємо щастя в руках, нам воно здається дуже маленьким, але коли ми його відпускаємо, починаємо розуміти, яке воно велике.

Короткострокові цілі
Як один із способів підняття настрою – поставте невелику мету перед собою і досягніть її! Неповторне відчуття перемоги допоможе в боротьбі з депресією. Але тут є нюанс, ставте саме невеликі цілі, так як, поставивши велику мету, до якої потрібно дуже довго йти і працювати, Ви можете тільки погіршити ваш стан.

Шукайте плюси
Світ складається не з двох кольорів, а з мільярдів відтінків, які тільки потрібно помітити. Так от і в Вашому положенні необхідно пошукати плюси, позитивні сторони або просто вигоду, знайшовши її, Вам буде дуже просто вийти з депресії.

Не допомагає?! До лікаря!
Якщо все вищеперелічене Вам не допомогло, то слід задуматися про похід до лікаря. З цим не можна жартувати, тому що хоч депресію можна поправити, але наслідки можуть бути дуже серйозні. Спеціаліст, зможе правильно оцінити конкретну ситуацію, в якій Ви знаходитесь, і порадить, як вийти з депресії, може знадобитися медикаментозне лікування. Головне не панікуйте, тримайте себе в руках і вірте, що все буде добре!

Будьте здорові!
Переглядів: 884 | Додав: marcyniak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реєстрація

Ключові слова
Когнітивно-біхевіоральний тренінг Марциняк-Дорош Оксана розлади особистості Тест Тривоги Бека надмірна вага Зв'язок між відчуттям власної варто Когнітивно-поведінковий метод ожиріння цукровий діабет відчуття сенсу життя образ Я Тест Депресії Бека психолог психологічна допомога психологічна консультація психотерапевт http://www.i-cbt.org.ua/Training.ht Помідори аутогенне тренування когнітивні ілюзії Інтрузивні думки румінації сімейна терапія Анекдоти про психологів напад паніки паніка панічна атака пасторальна психологія депресія психологічна консультація Львів настрій психотерапія КПТ асертивність відстояти свою думку компроміс залежність Когнітивна терапія депресії Література по КПТ психотерапевт Львів психічні розлади атаки паніки декрет мама нав'язливі думки самореалізація діти багатодітні маніпуляція розв'язання конфліктів сім'я сварки тривога ідеальна мама добра мати батьки і діти нечемні діти прпоблемні діти психолог львів боюсь що не вийде відкладаю на потім незнаю що робити постійно сумніваюсь виховання дітей. Жетонна для гіперзбудливих дітей Ефективного жетонна система методи виховання неслухняні діти диалог на работе манипулирование людьми отказывать на работе отстаивать своё мнение ділова жінка дочка жінка мама на роботі матір Мати працююча мама робота релаксаційні вправи Релаксація Meditation Music professional relaxation Професійна психологічна релаксація загальна психологія Основи біології та генетики людини Психологія праці Психофізіологія Патопсихологія Дефектологія Інженерна психологія Диференціальна психологія Наркологія Психологія сексуальності психологія сім'ї лекції антропологія лекції зоопсихологія


Copyright Oksana Martsynyak-Dorosh © 2024